Ivan Turina Foto: Scanpix

Segui: ”Vi har stor sorg”

Uppdaterad
Publicerad

AIK vaknade i dag till chocknyheten om att målvakten Ivan Turina är död. Spelare, ledare och anhöriga samlades på förmiddagen på Karlbergs idrottsplats.

Det var AIK:s ordförande Johan Segui som i morse fick ett telefonsamtal från Ivan Turinas granne, som berättade vad som hade hänt.

– Tyvärr har han avlidit i hemmet. Det är ingen som vet någonting om vad som hänt. Det enda jag kan säga är att hans familj och AIK har stor sorg, sade Johan Segui till SVT i morse.

Ivan Turina

– Jag träffade Ivan i förrgår. Han har varit fullt frisk, inte haft någon sjukdomsbild, säger Johan Segui.

På morgonen åkte Björn Wesström och Johan Segui till AIK:s träningsanläggning vid Karlberg för att inleda sorgearbetet tillsammans med spelarna.

AIK:s materialförvaltare lade fram Ivan Turinas tröja och tände ett ljus. Flaggorna vajar på halv stång vid Karlbergs idrottsplats. Under de följande timmarna lades blommor ut vid Turinas tröja.

AIK valde att ställa in dagens träning som en följd av chockbeskedet.

– Vi försöker bara hålla i varandra och ta oss vidare. Vi har ett kristeam för truppen och de anhöriga.

Sportchefen Björn Wesström berättade på presskonferensen att klubben kallat in extern expertis på sorgearbete som kommer att finnas på plats vid träningsanläggningen vid Karlberg.

– Här kommer vi också att ha en öppen verksamhet för spelarna och familjerna för att bearbeta sorgen, sade han.

Träningsplanen har inte förändrats för de kommande dagarna och Wesström säger att han räknar med att det blir träning som planerat under fredagen.

– Vi tar det timme för timme och försöker att vara kloka i värderingarna som vi grundar planeringen på.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ivan Turina

Mer i ämnet