AIK:s målvakt Patrik Carlgren räddar Örebros Astrit Ajdarevics straff. Foto: Bildbyrån.

AIK-vinst efter räddad straff

Uppdaterad
Publicerad

AIK vann i Örebro med 2-0 och kan blicka upp mot toppen av tabellen. På tilläggstid rann inbytte Alexander Isak igenom och tråcklade in 2-0.

– Det var många trötta spelare och det passade bra att komma in. Det är ett helt okej mål, säger Isak, 16, som haft sjukdomsproblem senaste tiden till C More.

I slutet av första halvlek räddade AIK:s målvakt Patrik Carlgren en straff från Astrit Ajdarevic. Carlgren räddade med näven och parerade bort bollen med foten och hindrade en farlig retur. Bollen kunde AIK-försvarare rensa bort.

ÖSK har nu spelat tre raka hemmamatcher utan att göra mål och står kvar på perrongen när medaljtåget ska avgå.

– Jag måste berätta för mina spelare att målen står på kortsidorna eftersom vi aldrig gick mot mål utan bara spelade i sidled. Vi gjorde det väldigt lätt för dem. Det har jag missat att berätta för spelarna och det är mitt fel, säger Örebros tränare Alexander Axén syrligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.