Foto: Bildbyrån

”Alexander Isak borde tuffa till sig”

Uppdaterad
Publicerad

17-årige Alexander Isak har hyllats av förbundskaptenen Janne Andersson, landslagsspelare och av media efter stormatchen mot Norrköping i söndags. SVT Sports expert Daniel Nannskog stämmer in i hyllningskören men har ett tips. ”Han kan tjäna på att tuffa till sig lite”.

Alexander Isak kallas redan för den nye Zlatan Ibrahimovic och storklubbar från Europa slåss om att signera den 17-årige talangen. Isak har också hyllats för sin ödmjuka stil men SVT Sports expert Daniel Nannskog tycker att han varit på gränsen till för ödmjuk.

– Jag hoppas han kommer hantera alla förväntningar. Det verkar vara en ödmjuk kille, så med bra rådgivare och så kommer det nog gå fint.  Men han kan tjäna på att tuffa till sig lite. Det måste komma naturligt, men en viss typ av kaxighet tror jag att klubbarna gillar. Är man kaxig på ett skönt sätt kan man öka i värden.

Isak gillar inte att prata om sig själv

Efter succén igår intervjuades Alexander Isak om sin succé. 

– Jag gillar inte så mycket att prata om mig själv, men det känns som att jag förstår spelet ganska bra och hittar ytor, sa 17-åringen till C More.

Många spekulerar nu i vart det unga superlöftet, som gjort 8 mål hittills i årets allsvenska kommer att hamna.  Daniel Nannskog föredrar den holländska ligan.

– Jag har tänkt mycket på vad som skulle passa bäst. Tror att en holländsk storklubb skulle bli perfekt, kanske Ajax eller PSV. En viss Zlatan tog den vägen och det gick ju minst sagt bra. De satsat mycket på yngre, har bra träningar och mycket resurser. Det är bra första steg för att sen kliva vidare.

Har inget ungdomligt slarv

Många har imponerats av AIK-anfallarens spel.

– Han är helt underbar att skåda, det som är intressant att han en så pass bra teknik trots hans storlek. Han behåller bollen noggrant och fint och slarvar inte. Det tror jag är en detalj som klubbar utomlands håller koll på. Att han inte har ett typiskt ungdomliga slarv. Han spelar smart och har ett intressant rörelsemönster som är ovanligt även för rutinerade spelare. Hans touch är det också klass på. Jag tror han säljs för någonstans mellan 50-100 miljoner kr, säger Daniel Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.