Alexander Milosevic missar EM. Foto: Bildbyrån

Alexander Milosevic missar EM

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget spel i sommarens EM för Alexander Milosevic. Skadan han ådrog sig i helgen håller den svenske landlagsbacken borta från spel i sex veckor, enligt Fotbollskanalen.

Det var när Milosevic tyska klubb Hannover spelade mot Ingolstadt i helgen som svensken tvingades utgå i halvtid på grund av en knäskada. Det stod direkt klart att säsongen var över för försvararen, men huruvida EM var i farozonen gick inte att fastställa då.

Men under torsdagen fick den 24-årige landslagsbacken dystra nyheter. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen behöver Milosevic inte operereras, men knäskadan är så pass allvarlig att han tvingas till rehab i sex veckor, vilket gör att EM-spel i Frankrike är uteslutet.

Milosevic var uttagen i Erik Hamréns senaste landslagstrupp och hoppade in i 1-1-matchen mot Turkiet. Truppen till EM tas ut den 11 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet