”Ska jag vara ärlig så är jag chockad faktiskt”, säger Mohammed Ali Khan. Foto: TT

Ali Khan: ”Min familj är hotad”

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad BK:s Mohammed Ali Khan uppger att hans familj har hotats efter det ödesdigra självmålet mot AIK. ”Det är folk som har ringt och sagt att jag inte går säker, varken jag eller min familj”, säger han till SVT Sport.

AIK var på väg mot ett tungt poängtapp mot Halmstad. Då sköt Mohammed Ali Khan kvar laget i guldstriden med ett osannolikt självmål, som också bidrog till att Halmstad åkte ur allsvenskan.

Kring 22-tiden på söndagskvällen berättade Ali Khan om hot mot hans familj, via Twitter:  ”Hata mig, kalla mig dumma saker, ljug om mig. Men ge fan i att hota mig och min familj, där gick gränsen!!”.

Ali Kahn har polisanmält hoten, säger klubbens ordförande Tony Karlsson till SVT Sport.

– Mohammed är på väg till en plats där han känner sig trygg. Då är det bara för oss att fråga vad vi kan göra, säger Karlsson.

– Det är klart att det är mycket passion och hängivenhet inom fotboll. Jag gjorde ett misstag som gör människor upprörda idag. Man har rätt till sin åsikt men gränsen gick för mig när man försöker skapa oro för min familj. Då går det långt över gränsen. De ringde till någon i min familj. Man har gått åt mina barn. Menar de allvar? Vill de skrämmas? Jag vet inte... Det är ingen behaglig känsla. Om självmålet gjorde att jag mådde illa och var nere, så är det ingenting jämfört med det här,  säger Ali Khan till SVT Sport.

Vilka känslor är starkast just nu?

– Ska jag vara uppriktig så har jag varit väldigt nere och ledsen, för det som hände. Det är mitt första självmål i karriären, så jag har inte vetat hur det känns tidigare. Jag är ledsen för fansen, för laget och för staden. Men det blir en annan känsla någon ringer och hotar min familj. Då släpper man fotbollen och pratar om helt andra saker plötsligt, säger Mohammed Ali Khan till SVT Sport.

Är du chockad?

– Ska jag vara ärlig så är jag chockad faktiskt. Jag vet att folk kan hata och säga dumma saker, till och med hitta på lögner och ha konspirationsteorier. Sådant sker. Men att ta steget till att faktiskt ringa någon och hota familjen, det är ett väldigt långt steg i mina ögon. säger Mohammed Ali Khan till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.