Foto: TT Nyhetsbyrån

Alla spelare kan lämna Tyresö

Uppdaterad
Publicerad

Tyresös problem fortsätter.

Nu kan laget komma att tappa samtliga spelare.

Anledningen: Klubben har inte betalat ut några löner sedan januari.

I flera månader har Tyresös ekonomiska problem varit en följetong.

Och så fortsätter det att vara. Champions League-tvåan, som är under en pågående rekonstruktion, har inte betalat ut några löner sedan januari månad. För april och maj månad gäller inte heller den statiliga lönegarantin. Det gör att alla spelare kan lämna klubben.

Damallsvenskan 2014

– Självklart ett grovt kontraktsbrott av Tyresös bolag att inte betala pengar i tid. Vi anser att spelarna kan bryta  sitt kontrakt direkt och gå från klubben gratis, säger spelarfackets ordförande Magnus Erlingmark till Aftonbladet.

– Fast man kan ändå inte skriva på för en ny klubb förrän fönstret öppnar i sommar.

Dahlkvist drabbad

Det är redan klart att flera spelare, däribland Marta, Caroline Seger och amerikanskorna Christen Press Meghan Klingenberg nu lämnar klubben.

En av spelarna som fortfarande är kvar i klubben, men är drabbad av de ekonomsika problemen, är den svenska landslagsspelaren Lisa Dahlkvist.

– Det är klart att det inte är kul eller optimalt. Vi har lägenheter och hus och har mat att köpa, så det är ganska viktigt att få sina pengar. Får man inte det blir det jobbigt för vem som helst, säger hon till Aftonbladet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet