Marta och FC Rosengård har haft flera träningsdagar i Barcelona inför kvällens avgörande i Champions League. Foto: Bildbyrån

Allt eller inget för FC Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll är det vinna eller försvinna för FC Rosengård i Champions League.

För att drömmen om semifinal ska leva måste Malmölaget lägga mycket krut på den brasiliansk/nederländska-offensiven signerat Marta och Martens.

FC Barcelona fick med sig tre pinnar och ett bortamål från den första av två kvartsfinaler i Champions League förra veckan. Ikväll klockan 19 spelas returen. Rosengård måste få hål på spanjorskorna om laget ska lyckas ta sig förbi kvartsfinalspelet.

Att kantspelarna Marta och Lieke Martens ska få fart under fötterna är en förutsättning.

– Det har vi lagt mycket tid på på veckans träning, säger Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen till Sydsvenskan.

Lång uppladdning

Rosengård har varit i Barcelona sedan i helgen. Den mesta av tiden har lagts på träning. Rosengårdstränaren Majgaard Jensen väntar sig en liknande matchbild likt den förra veckan, med skillnaden att Malmöiterna ska vara strået vassare.

– Vi hade för mycket respekt för Barcelona. De är egentligen inte farliga i sin offensiv, däremot är de duktiga på att hålla i bollen, säger han.

Skadade stjärnor

Lotta Schelin finns inte med i Barcelona. Hon skadade sig i det första mötet och har stannat hemma i Sverige för att kunna rehablitera. Nyförvärvet Sanne Troelsgaard Nilsen ser ut att bli den spelare om ersätter Schelin i startelvan.

Inte heller Barcelonas stora stjärna Andressa Alves kommer att spela matchen. Även hon fick kliva av under matchen förra veckan och är inte redo för spel.

Förutsättningarna inför matchen

Kvartsfinalerna spelas i två omgångar, resultaten från båda omgångarna läggs ihop. Mål gjorda på bortaplan är mer värda än mål gjorda på hemmaplan.

I det första möte vann Barcelona med 0-1.

Rosengård måste alltså vinna kvällens match, med mer än 0-1 för att ta sig vidare till semifinal.

Vid resultatet 0-1 efter full tid går matchen till förlängning.

Vid ett likaresultat (till exempel 1-1) går Barcelona vidare.

De två senaste åren har FC Rosengård åkt ur Champions League i kvartsfinalspelet, förra året mot Frankfurt, efter ett straffavgörande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.