Foto: TT Nyhetsbyrån

Alm: ”Känns som jag är tillbaks från de döda”

Uppdaterad
Publicerad

Det har spekulerats länge kring om AIK:s tränare Andreas Alm kommer att fortsätta i AIK efter ytterligare ett missat SM-guld. Nu är det bekräftat, även om det varit självklart för Alm hela tiden. ”Oj, ja jag skrev ju ett nytt kontrakt med AIK förra året så jag vet inte. Jag har ju varit här hela tiden”, säger AIK-tränaren till SVT Sport

I dag avslöjade Fotbollskanalen att det är klart att Alm fortsätter i AIK. När SVT Sport når honom är han av en liten annan uppfattning.

– Klart att jag stannar, jag har ju alltid varit här. Det enda som hade varit någon skillnad är om jag inte stannat.

Men vad är det som driver dig att fortsätta enligt den plan som du började med?

– Den drivkraften är helt naturlig för mig, jag har inte tänkt på det andra alternativet. Jag har förstått att det har funnits spekulationer om jag ska vara kvar eller inte, men det är inte mitt val. För mig har det varit rätt så enkelt faktiskt.

Hur har du resonerat kring eventuella tränarjobb utomlands?

– Jag har försökt hålla mig så mycket jag kan till det avtal jag har.

Alm inledde sin tränarkarriär i Eskilstuna City FK 2007 och återvände sedann till AIK som assisterande tränare till Mikael Stahre 2009. Alm fick sedan förtroendet som huvudtränare i AIK inför säsongen 2011 och skrev då på ett kontrakt som sträckte sig över fem år.

I och med AIK:s framgångar då Alm fört laget till placeringarna 2, 4, 4, 3 och 3, beslutade klubben att kontraktet skulle förlängas ytterligare. Alm har därmed fått förtroendet som tränare fram till säsongens slut 2017.

”Fått beslut om att stanna varje dag i fem år”

Vad lockar med att stanna i AIK?

Jag kan inte säga att det handlar om att stanna i AIK, jag har ju redan ett avtal. Man kan säga att jag har fått beslut om att stanna i AIK varje dag i fem år.

Hur går tankarna inför nästa år?

– På ett sätt utifrån de spekulationer som varit i media utifrån min roll som tränare och person känns det, utan att det egentligen finns någon anledning till det, som om jag kommit tillbaks från de döda på något sätt. Det blir nästan som ett bonusår.

Hur menar du med ”tillbaks från de döda”?

– Många har ringt och undrat när jag ska lämna in nyckeln. Så utifrån hur bilden har målats upp så känns det som om jag kommit tillbaks från de döda fastän jag har avtal i två år till.

AIK drar igång sin säsong med träning 6 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.