Foto: Bildbyrån

”Det kom som en chock”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen nåddes Eskilstunaspelarna av beskedet att succétränaren lämnar klubben mitt i guldstriden. Ett besked som kom som en överraskning för gruppen. ”Såklart man haft sina funderingar, men det kom ändå som en chock”, säger Eskilstuna Uniteds målvakt Emelie Almesjö till SVT Sport.

Med två omgångar kvar kom beskedet att Eskilstuna Uniteds huvudtränare och sportchef, Viktor Eriksson, lämnar klubben nästa säsong. Truppen fick beskedet före tisdagens träning, men inte en förklaring till varför.

– Han ville berätta att det är bestämt att han inte kommer vara kvar i United nästa år. Vi fick ingen information kring beslutet, han sa att han ville ta det efter säsongen, säger Emelie Almesjö till SVT Sport.

Beskedet var inte oväntat – men kom som en överraskning för laget.

– Såklart man haft sina funderingar, men det kom ändå som en chock.

Huruvida beskedet och tidpunkten för beskedet kommer att påverka guldjagande United återstår att se. Almesjö poängterar vikten av att lägga beskedet åt sidan.

Två matcher kvar

– Det gäller för oss nu att inte fokusera på det, att i stället göra vårat de här två sista matcherna. Det ska inte påverka oss, vi lär vara så pass duktiga att vi kan lägga det åt sidan.

I media har Eriksson förklarat att anledningen till att beskedet kom nu var att han har så pass stor respekt för er som grupp att han ville att ni skulle få höra det från honom och inte från annat håll. Vad säger du när du hör det?

– Det är ärligt och bra att han vill köra med öppna kort, det är mest schysst än att vi ska få höra det från annat håll.

Är han sådan som person, att han helst kör med öppna kort?

– Det vill jag inte kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.