Anfield Cat har fått en mårdkompis

Uppdaterad
Publicerad

Anfield Cat blev världskändis när han lyckades ta sig in på plan under toppmötet mellan Liverpool och Tottenham för knappt ett år sedan. Nu har det hänt igen – i Schweiz. Men med en mård i centrum.

FC Zürich vann bortamatchen med 4-0 – men målskyttarna fick stå åt sidan. Det är mården som smet in på planen det snackas om i efterhand.

Det var mitt under en match i schweiziska högsta ligan mellan FC Zürich och FC Thun i går, som rovdjuret skapade oreda. Domaren tvingades blåsa av matchen, och Zürichs Loris Bento kastade sig fram och fångade mården – som bet honom.

#klickfavoriter

– Så här i efterhand var det såklart dåraktigt. Vem vet vilka sjukdomar djuret bar på. Men jag ville spela matchen och nu får jag helt enkelt lita på mitt immunförsvar, säger Benito, som började blöda av bettet, enligt 20min.ch.

Men mården gav inte upp, och tog sin in på plan igen några minuter senare. Då grep handsbeklädde målvakten David Da Costa fram.

– Den bet nog mig med, men jag kände inget, säger Da Costa.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#klickfavoriter

Mer i ämnet