Foto: TT Nyhetsbyrån

Ängelholm slutför säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Faran är tillfälligt över för Ängelholms FF. Enligt uppgifter till SVT Sport är den akuta skulden på 2,1 miljoner löst. Det betyder att klubben kommer att kunna slutföra säsongen i Superettan.

Hur det går med elitlicensen för nästa år är dock ännu oklart. 

– Det är en pågående process. Jag har ännu inte sett alla handlingar som Ängelholms FF har skickat in. Vi kommer som vanligt att meddela våra beslut efter säsongerna är avslutade i mitten av november, säger Richard Johnsson, ordförande i Licensnämnden, till SVT Sport.​

Superettan 2014

Ängelholms klubbdirektör Paul Myllenberg bekräftar att säsongen i Superettan kommer att kunna slutföras men att skulden skulle vara löst dementerar han.

– Vi behöver tid, säger klubbdirektör Paul Myllenberg, till Sydnytt. Och det vädjar vi om från partners, långivare och inte minst våra spelare.

Sedan i fredags betalar klubben inte ut några löner.

– Spelarna har visat en enorm förståelse hittills, säger Paul Myllenberg.

Klubben har också startat en inslamling för att få in pengar. På torsdagseftermiddagen hade den insamlingen gett drygt 127.000 kronor.

– En oväntat stor generositet som kan hjälpa långt. Men det räcker naturligtvis långtifrån för att täcka våra skulder på drygt 2 miljoner kronor, säger Paul Myllenberg.

Tabellen räknas inte om

I och med beskedet att Ängelholm kommer kunna slutföra säsongen i Superettan kommer tabellen inte att räknas om, som många supportrar oroat sig över.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2014

Mer i ämnet