Nadine Angerer Foto: Bildbyrån

Angerer vill rädda tyska äran i sista landskampen

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland krtiseras hårt på hemmaplan.

I kväll ska de försöka rädda äran, i Nadine Angerers sista landskamp.

”Två raka förluster hade inte känts bra”, säger hon.

Efter ett tungt uttåg i semifinalen vill Tyskland i kväll rädda äran genom att vinna bronsmatchen mot England.   

– Två raka förluster hade inte känts bra. Det skulle inte vara rättvist efter den turneringen vi har gjort. Vi är ett bra lag, säger lagets målvakt Nadine Angerer enligt bild.de.       

Fotbolls-VM 2015 Damer

”Behöver inte rampljuset” 

För Angerer, vars lag kritiserats hårt på hemmaplan efter semifinalförlusten mot USA, blir kvällens match hennes 146:e och sista med landslaget. 

– Jag behöver inte rampljuset. Min önskan att göra något annat är mycket, mycket stor, säger den tyska lagkaptenen.

England har skrivit historia

Medan Tyskland kritiseras hårt har England gjort desto mer succé under mästerskapet. De har redan säkrat sin bästa VM-placering någonsin. Och förbundskaptenen Mark Sampson är riktigt laddad inför matchen.

– Jag behöver inte jobba för att tagga till spelarna inför matchen. De vet att de möter Tyskland, tidernas bästa lag inom damfotbollen, i en VM-match. För oss är det här en EM-final, säger han till det engelska fotbollsförbundets hemsida, och fortsätter:

– Det är inte en match om tredje eller fjärde plats. Det är vår final. Vi ska möta Europamästarna och ska försöka lämna detta mästerskap som Europamästare. Hur många chanser får de att bli en riktig historieskrivare?

– Våra spelare har tagit till sig den utmaningen. De kommer att göra allt de kan för att skriva historia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Mer i ämnet