Foto: TV4

Argentina avslöjade Sverige brutalt

Uppdaterad
Publicerad

Argentina satte full fart framåt och via ett svenskt självmål direkt av Mikael Lustig vann laget mot Sverige på ett utsålt Friends med 3-2.

Sverige fick en positiv avslutning när Rasmus Elm dundrade in en frispark från 25 meter i den 95:e minuten.

Men övermakten var för stor i kväll. Argentina vann helt rättvist och avslöjade Sveriges tröga backlinje.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

-Vi möter ett väldigt bra lag och jag vill inte skylla ifrån men mig men deras 2-1 var efter en solklar offside och det blev tungt direkt efter vårt 1-1, säger Erik Hamrén till TV4.

Åskådare sprang fram till Messi

I andra halvlek tog sig en åskådare hela vägen fram till superstjärnan Lionel Messi och gav honom en blöt puss på huvudet.

Vakterna reagerade sent, och han kunde krama och röra Messi några sekunder innan vakterna hann fram och kunde föra bort åskådaren. Men Svenska fotbollsförbundets säkerhetschef Anders Sigurdson försvarar säkerhetsarbetet.

– Det är beklagligt, men vi har gjort allt vi kan, säger Sigurdson till Expressen.

70-80 vakter ska ha varit runt planen under matchen.

– De skulle kanske ha varit framme lite snabbare. Men sådant är lätt att säga när man står vid sidan av. Vi har gjort vad man kan. Jag vill inte bygga en vall av människor runt plan. Vi har försökt hitta en lagom avvägning.

Redan innan matchen tog sig en annan åskådare in på planen, och även han fick eskorteras bort av vakter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

Mer i ämnet