Diego Costa stöter in segermålet för Chelsea mot Arsenal. Foto: Bildbyrån

Chelsea slog Arsenal – som vanligt

Chelsea är även fortsatt ett spöke för Arsenal i Premier League. I dag vann man med 1-0 efter mål av Diego Costa och Arsenal har nu nio raka ligamatcher utan seger mot Chelsea. Arsenal missade dessutom chansen att gå upp i serieledning.

Tabelltrean Arsenal var favorit och ville även göra sitt första mål i Premier League på Chelsea sen januari 2013. Men fem mållösa matcher på raken blev istället sex – efter en olycklig start som förstörde dagen.

Redan efter en dryg kvart fick Per Mertesacker rött kort för en fällning av Diego Costa som frispelats av Willlian. I höstas fick ju Costa Gabriel utvisad när lagen möttes på Stamford Bridge och spanjoren skulle fortsätta vara i centrum. Fem minuter efter utvisningen utnyttjade Costa oredan i Arsenals försvar när han, från nära håll, tryckte in Ivanovic fina inlägg. På några minuter blev Arsenals uppförsbacke riktigt brant.

Det var Costas femte mål sen Mourinho försvann från tränarbänken. På de 16 första matcherna gjorde han bara tre mål.

Flamini med bästa läget

Arsenal lyckades inte skapa många heta möjligheter att kvittera. Flamini fick ett kanonläge att kvittera bara sekunder före paus när han fri framför målvakten Courtois stötte bollen högt över.

Efter dryga timmen missade Courtois att få bort ett inlägg och det blev rörigt i straffområdet. Men ingen hemmaspelare fick till nåt bra skott. Visst tryck blev det mot slutet men Arsenal var uddlöst och aldrig riktigt nära.

Chelsea har slutligen börjat hitta fart i ligan, man är nu obesegrade i sju matcher i rad och uppe på 13:e plats. Arsenal är kvar på tredje plats, tre poäng efter ledande Leicester.