Tyst miut för Turina innan matchen mellan Elfsborg och Mjällby på Borås Arena i söndags. Foto: Scanpix

”Vi ska visa stor respekt”

Uppdaterad
Publicerad

I vanliga fall är AIK och IFK Göteborg stora rivaler, men i kväll kommer fokus ligga på annat än bara det sportsliga. – Vi ska visa extrem respekt, säger förre AIK-tränaren Mikael Stahre till Göteborgs-Posten.

När AIK i kväll ska spela sin första match sedan målvakten Ivan Turinas bortgång, är det IFK Göteborg som står för motståndet.

”Viktiga är att hedra Turina”

– Det viktiga är att hedra Turina. Jag kan tänka mig att det blir väldigt annorlunda på läktarna jämfört med andra matcher, säger AIK:s förre, och IFK:s nuvarande tränare, Mikael Stahre, till Göteborgs-Posten, och berättar att laget pratat mycket om hur de ska uppträda.

Ivan Turina

– Men vi vill, samtidigt som vi har respekt, bevara passionen för fotbollen. Jag hoppas att det som skett inte går ut över själva spelet. Fokus på att hedra bör nog ligga ännu mera på läktarna.

”De kommer bli dubbelt svåra att slå”

Blåvitt är obesegrade i Allsvenskan i år, men i kväll blir det extra tufft att plocka poäng.

– AIK kommer att spela med en extrem vilja, hjärta och passion i kväll, för Ivan. Jag tror att de kommer att bli dubbelt så svåra att slå, säger Emil Salomonsson till fotbolldirekt.se.

– Det kommer definitivt bli en speciell match. Den kommer handla om andra saker i livet som man värdesätter, som är viktigare än fotbollen. Det kommer bli rättmätiga hyllningar till en fantastisk fotbollsspelare och människa. Blåvitt ställer upp på allt som AIK vill, för att visa respekt. Men det är även en match som gäller tre poäng, så det blir en speciell kväll, säger Salomonsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ivan Turina

Mer i ämnet