”Hon har haft det tufft” Foto: Bildbyrån

Asllani lämnar PSG

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani väljer att bryta sitt kontrakt med Paris Saint-Germain. På Instagram meddelar den svenska stjärnan att hon inte kommer att fortsätta i den franska klubben.

”Det är dags för mig att gå vidare och anta en ny utmaning. Jag vill tacka våra supportrar som har stöttat mig under de här 3,5 åren. Jag vill också tacka mina medspelare”, skriver hon.

Den svenska stjärnan, som lämnade Sverige för Frankrike 2012, kommenterar däremot inte var hon kommer att spela kommande säsong.

Pratade med Sundhage om klubbytet

Att ett klubbyte var på gång var något som Asllani diskuterade med förbundskapten Pia Sundhage när de träffades senast.

– Det var viktigt för henne att bli uttagen i landslaget, att spela fotboll och att spela bra fotboll och hamna i en miljö där hon trivs och kan prestera, säger Sundhage till SVT Sport.

”Tror hon har haft det lite tufft”

– Hon har ju inte spelat så mycket den senaste tiden. Tror hon har haft det lite tufft med sin fotboll, hon har inte spelat 90 minuter, det har varit lite upp och ner kan man säga.

Var skulle hon passa tror du?

Det vet jag inte. Det viktiga är att hon hamnar på ett ställe där hon trivs, för då kan man spela bra fotboll och hon behöver spela 90-minutersmatcher, för hon har haft en period där hon inte varit 100 procent. Spelar ingen roll var hon hamnar, bara hon får spela.

Även amerikanskan Linsey Horan har lämnat den franska klubben.

– Klubben vill tacka dessa spelare för deras arbete under de senaste fyra åren och önskar de lycka till i resten av deras karriärer, skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.