Foto: Bildbyrån

Atakora bakom HIF:s seger

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborg hade inga som helst problem med att bärga en trepoängare mot ett svagt Norrköping. Seger med 3-1 efter två mål av Lalawele Atakora.  

Efter en chansfattig och trevande start lossnade det för hemmalaget. Yttermittfältaren Lalawele Atakora dribblade bort ett passivt försvar och pricksköt 1-0 i bortre hörnet – en fin soloprestation på passning av Mårtensson.

När Robin Simovic nickade in 2-0 var det Atakora som stod för inlägget. Succén denna kväll fullbordades senare när han kom fri, framspelad av Bojanic, och säkert placerade in 3-0-målet.        

Allsvenskan 2015

I slutet ordnade Emir Kujovic ett tröstmål för bleka Norrköping, som större delen av matchen inte mäktade med att skapa någonting.  Några halvchanser i slutet av andra perioden och reduceringsmålet blev det offensiva facit.

– Jag retar mig på att vi inte höll nollan. Men man ska inte gapa efter för mycket, säger tränaren Henrik Larsson enligt TT.

Trepoängaren i kväll var den första hemma på Olympia denna säsong.

– Sättet som vi gjorde det på kändes bra, vi var stabila, tog jobbet hela vägen och vi var rappa på andrabollarna, säger Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet