Foto: TT Nyhetsbyrån

Malmö rasade ihop fullständigt

Uppdaterad
Publicerad

Trots en fin första halvlek av Malmö var laget chanslöst i Madrid. 5-0 till Atletico som visade klass i andra halvlek när skåningarnas spel formligen rasade ihop.

– Det är inte bra nog i andra, säger Emil Forsberg till SVT Sport.

– Vi fallerar i andra. Vi gör inte jobbet i slutet till hundra procent. Ingen bra känsla, säger Anton Tinnerholm till SVT Sport.

Champions League 2014-2015

– De hade extra flyt i slutet, fick in allt, säger Markus Rosenberg till SVT Sport.

Koke gav Atletico ledningen i den 48:e minuten.   Arda Turan chippade in passningen snyggt mellan Malmö-försvararna till Koke som placerade in 1-0-bollen.    

Men det var under två minuter i den andra halvleken som det roliga för MFF sedan definitivt tog slut.   Först kunde Martio Mandzukic i den 61:a minuten, efter ett lågt inlägg, stöta in 2–0 efter att ha kommit före två MFF-backar, några meter framför mål.

Och blott två minuter senare, i den 63:e minuten, kunde Griezmann skjuta ett skott som gick via Olsen och studsade in i krysset.

– Vi kommer ut med ett bra självförtroende i andra. Men sedan kör de bara.  Vi kommer fel i många situationer. De straffar oss verkligen i dag. När de gör målet i 63:e – ja då är det kört, sa Olsen om genomklappningen i mitten av andra halvlek.

Tungt för skåningarna som gjorde en bra första halvlek där man lyckades stå emot det spanska trycket bra.

Räddade på mållinjen

Ribban räddade Malmö från ett bakängesmål i den 34:e minuten. Det såg misstänkt ut som offside när Griezmann kom fri och sköt från nära håll – klockrent i ribban. På returen fick Mandzukic chansen att nicka in bollen men Erik Johansson räddade på mållinjen.

– Vi blir trötta där bak och får jobba väldigt hårt, redan i första halvlek. Jag och Thelin (Isaac Kiese) behöver knappt jobba något där uppe. Det är tufft, men vi möter ett bra lag, säger Markus Rosenberg till Viasat.

”Lätt att det rinner iväg”

Till slut rann det alltså iväg till hela 0–5.

– Det blir lätt så när man får springa så mycket som vi fick göra. Det är lätt att det rinner iväg några bollar, men jag tycker inte att vi kommer upp i riktigt samma nivå som i de första Europa-matcherna. Nu får vi åka hem och ta lärdom av detta, säger Rosenberg.

– Men vi möter ett lag som spelade final i våras, och vi möter dem på bortaplan. Det är ett väldigt bra lag och har vi inte en bra dag själva så blir det så här. Vi möter ett bra lag.

Etablerade tryck

Malmö inledde annars bra i mötet med CL-finalisten. Under en kort period efter en kvart spelad, etablerade till och med skåningarna lite tryck.

Hemmalaget hade som väntat  bollen mest men Malmö stressade ändå ganska bra och kom upp i några kontringslägen – om än inga direkt farliga sådana.

Magnus Erikssons frispark precis före paus var MFF:s bästa chans. Moya i Atleticos mål tvingades tippa bollen över ribban.

– Jag tycker att vi står upp bra i första, säger Rosenberg till Visasat.

MFF-tränaren Åge Hareide var ganska balanserad och lugn i intervjun med Viasat efteråt.

-Nu gäller det att rensa huvudet och uppbåda en viss revanschlust inför hemmamötet. Vi ska ge allt vi har. Det är en jämn grupp nu när Olympiakos vann över Juventus. Det är mycket viktigt att vinna hemmamatcherna, sa Hareide.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet