John Owoeri. Foto: Bildbyrån

Åtvidaberg kan få stå för stjärnans miljonböter

Uppdaterad
Publicerad

John Owoeri begick kontraktsbrott när han lämnade sin tidigare klubb i Egypten på grund av oroligheterna under den arabiska våren 2012. Nu kan notan på 1,3 miljoner kronor landa på hans nuvarande klubb Åtvidaberg.

Åtvidabergsanfallaren John Owoeri lämnade sin tidigare klubb Ismail i Egypten 2012, på grund av oroligheterna under den arabiska våren.

Ett år senare skrev han på för Åtvidaberg, där han blivit självskriven i startelvan. I fjol stod han för åtta mål på sina 26 allsvenska framträdanden, varav de två sista säkrade Åtvids kontrakt i allsvenskan. Den 9 april i år satte han också säsongens första fullträff när han skickade in 1-2 mot Sundsvall, men nu har hans förflutna hunnit ikapp honom.

Allsvenskan 2015

Tvingas betala miljonbelopp

Fifa dömer Owoeri att betala motsvarande 1,3 miljoner kronor i böter till sin forna klubb som straff för kontraktsbrottet 2012 – pengar som Åtvidaberg är beredd att stå för.

”I händelse av att Owoeri inte själv kan betala sina böter står nuvarande klubb, dvs ÅFF, som solidariskt betalningsansvarig”, skriver Åtvid på sin hemsida.

Flaggar för att varsla personal

Det är heller inte bara Owoeris böter som oroar i östgötaklubben. I en ekonomisk lägesbeskrivning skriver ÅFF att en analys visar på högre kostnader och lägre intäkter, och i åtgärdsplanen flaggar klubben bland annat för att det kan bli aktuellt att varsla personal och stänga klubbens kontor i Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet