Nyasha Mushekwis Djurgården lyckades inte näta mot bottenlaget Åtvidaberg. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Åtvidaberg skrällde mot Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården missade chansen att haka på i tätstriden efter oavgjort mot tabelljumbon. Åtvidabergs Henrik Gustavsson räddade både ett jätteläge och poäng. – Som matchen blir så får vi vara nöjda med 0-0, säger Gustavsson till SVT Sport.

– Det var ett tufft gäng som kämpade mer än oss…alla gjorde sitt bästa men tyvärr räckte det inte i dag och vi får fokusera på nästa match, säger Djurgårdens Nyasha Mushekwi till SVT Sport.

– Vi är aldrig nöjda när vi inte har vunnit, men man måste kallt konstatera vissa saker, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson till C More.

Allsvenskan 2015

Samtidigt som tabelljumbon Åtvidaberg kämpade för att inte tappa kontakten med lagen över i tabellen, jagade Djurgården avancemang i allsvenskan.

Efter en relativt jämn match satte Djurgården rejäl press på gästerna den sista kvarten, men man lyckades inte överlista Henrik Gustavsson i bortamålet, som bland annat stod för en jätteräddning i den 83:e minuten.

”Matcherna går inte alltid som man tänkt sig”

Matchen förblev mållös och skrällen var ett faktum. Djurgården och Åtvidaberg delade på poängen.

– Det var lite svettigt större delen av matchen, men jag tycker att vi hade bra kontroll i första halvlek… men andra tog de (Djurgården) över, det är inget snack om saken…men vi lyckades dra ut det med lite tur och lite skicklighet, säger Henrik Gustavsson till SVT Sport.

– Jag är medveten om att Djurgårdens chanser är lite hetare än våra...men vi behöver inte skämmas för vår insats i dag, konstaterar Åtvidabergs tränare Roar Hansen i C More.

En seger för Djurgården skulle ha inneburit två kliv upp i tabellen, men med dagens oavgjorda resultat står laget kvar på fjärdeplats.

– De (Åtvidaberg) höll i bollen på ett bra sätt...matcherna går inte alltid som man tänkt sig, säger Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet