Förra året var det stolpe ut för Denni Avdic.

Den här säsongen inledde han med stolpe in.

AIK-anfallaren nickade in matchens enda mål mot Gais i svenska cupen.

– Alla mål är välkomna, sade han till C More.

Denni Avdic värvades under stort pompa och ståt till AIK inför förra säsongen. Han tilldelades tröja nummer tio och sportchefen Björn Wesström var tydlig med att det var Avdic som skulle leda AIK:s anfallsspel.

Men så blev det inte. Överhuvudtaget.

Avdic fick märkliga problem med skorna och fötterna, presterade dåligt, petades ur startelvan, och fick sedan titta på när Alexander Isak och Chinedu Obasi gjorde mål efter mål i allsvenskan.

Stjärnduon är nu borta och i år verkar AIK, som än så länge inte värvat in någon ersättare, återigen sätta sitt hopp till Avdic.

Sent kryss för KFF

Och sett till den första gruppspelsmatchen i svenska cupen, hemma mot Gais, är det kanske inte en så dum idé.

28-årige Avdic knoppade in matchens enda mål via stolpen redan i den fjärde minuten, efter en frispark från Amin Affane, och var därefter en av de främsta svartgula aktörerna på planen.

– Det är alltid skönt att göra mål, sade Avdic till C More.

Tränaren Rikard Norling:

– Det var lite uddlöst framåt. Men skönt att Denni fick göra mål.

Oavgjort för storlagen

I grupp 2 fick IFK Norrköping nöja sig med 1–1 hemma mot Örgryte.

Kalle Holmberg gav Norrköping ledningen med kvarten kvar att spela, men i slutskedet spelade veteranen Johan Elmander elegant fram David Johansson, som ostört kunde nicka in kvitteringen.

-Vi gör det helt okej, men vi var lite passiva i sista tredjedelen, sade Holmberg till C More.

Elfsborg och Kalmar FF var rejält illa ute i sina respektive matcher. För Elfsborgs del räddade Simon Lundevall en poäng mot Värnamo i grupp 4, då han satte 2–2 för det allsvenska hemmalaget med dryga 20 minuter kvar av matchen.

Kalmar låg länge under mot Trelleborg. Först i den 86:e minuten fixade David Elm 1–1, vilket också blev slutresultatet. I samma grupp, grupp 5, besegrade Landskrona Gefle med 2–1.

Söndagens cupspel rundades av med en 5–0-seger för Sirius mot Arameisk-Syrianska i grupp 3.