Bachmann tillbaka i UIK

Schweiziska världsstjärnan Ramona Bachmann återvänder till Umeå IK. Hon har skrivit på för ett år med klubben.

-Med den här värvningen visar vi verkligen allvar med att vi vill
tillbaka till toppen, säger tränaren och sportchefen Joakim Blomqvist i ett pressmeddelande.

-Tidigt under våren tränade Ramona med oss och visade även för mig vilken fantastisk pontential hon har. Det är roligt att hon väljer oss och tror på vår satsning att åter bli bäst i världen.

"Känns jättekul"
19-åriga Bachmann kommer närmast från spel med Atlanta Beat i amerikanska ligan, men valde att göra comeback i den fd svenska storklubben där hon gjorde stor succé när hon senast spelade där.

-Jag har fått några erbjudanden från Tyskland, England och Sverige. Det tog tid tills jag tog beslutet att komma till Umeå. I Atlanta saknade jag grejerna utanför planen, för att bli en bättre fotbollsspelare måste allt fungera, säger Bachmann till UIK:s hemsida.

-Jag bestämde mig för Umeå eftersom klubben är jättebra. Allt stämmer, och jag kan alltid visa mitt bästa. Det känns jättekul att få hjälpa klubben tillbaka till toppen.

Jagats av flera storklubbar
Beskedet om att Bachmann är klar för UIK kommer bara några dagar efter att klubben värvat den 22-åriga finska landslagsstjärnan Tuija Hyyrynen, som ifjol utsågs till finska ligans bästa spelare.

Bachmann, som bara spelat tio matcher med sin amerikanska klubb den här säsongen, har jagats av storklubbar som svenska mästarna Malmö och franska Lyon där svenska landslagsesset Lotta Schelin spelar.

Schweiziskan ska ha haft ryggproblem under säsongen och det kan vara en anledning till att hennes amerikanska klubb släpper henne redan efter ett år.

Anna Blomqvist

Publicerad: