Baffo tillbaka i ovisshet: ”Det som händer händer”

Uppdaterad
Publicerad

Joseph Baffo fick spela i alla matcher förutom mot Danmark i Sveriges guldäventyr i U21-EM. Men Baffo har fått sparsamt med speltid i Halmstad i Allsvenskan, samtidigt som klubbar som Norwich rycker i backen.

– Jag har sex månader kvar på kontraktet, sedan vet jag inte, säger Baffo till SVT Nyheter Halland.

Joseph Baffo, 22, har knappt hunnit smälta guldet i U21-EM i Tjeckien. I finalen mot Portugal fick byttes han in i halvtid.

– Otroligt stort att spela finalen. Skönt att få komma in. Det är en fantastisk känsla, hela kroppen ryser. Förstod inte vad som hänt. förrän vi kom till Kungsträdgården och firade med svenska folket, säger han.

Ansluter nästa vecka

Baffo ansluter till Halmstads trupp nästa vecka. Men frågan är hur länge han kommer stanna i Hallands-klubben. Intresse från klubbar som Norwich är bekräftat och i Halmstad har han inte fått fullt förtroende under vårsäsongen.

– Kul att folk har fått upp ögonen, men det gäller att köra på och göra det så bra som möjligt framöver. Tänker inte så mycket på det. Försöker leva i nuet. Det är svårt att säga något om sin framtid. Det som händer händer. Jag har sex månader kvar med HBK, och har haft en otroligt bra tid här, säger Baffo.   

Det är inte bara Joseph Baffo som har en oviss framtid närmaste tiden. Flera U21-hjältar ryktas bort från sina klubbar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.