Foto: Bildbyrån

Bajenmarschen blir av

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys supportermarsch i morgon söndag blir av.

”Det är inte nu vi låter oss skrämmas och stannar hemma, det är nu vi sluter upp i större skara, sjunger högre och är starkare än någonsin tidigare”, skriver Bajen Fans på Facebook.

Efter terrordådet som inträffade på Drottninggatan på fredageftermiddagen var det inte säkert att Bajen Fans traditionsenliga marsch över Skanstullsbron skulle bli av.

Men på lördagseftermiddagen kunde supporterföreningen lämna positiva besked på Facebook:

”I morgon kommer vi som så många gånger förr marschera längs Södermalms gator och över Skanstullsbron – men denna gång är viktigare än alla andra.

Det är inte nu vi låter oss skrämmas och stannar hemma, det är nu vi sluter upp i större skara, sjunger högre och är starkare än någonsin tidigare.”

Enligt Hammarby fotboll har klubben varit i kontakt med polisen som bedömt att marschen kan genomföras.

Dif-fansen välkomnas av Häcken

Häcken, som i morgon tar emot Djurgården, skriver på sin hemsida en lång text riktad till Dif-fansen.

”Vi kommer att göra allt vi kan för att öppna upp vårt hem för er, likt ni de senaste dagarna öppnat upp era hem för våra medmänniskor.”

Häcken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.