Barcelona hade lekstuga mot Roma

Ettan kom, tvåan kom, trean...till slut blev det hela 6-1 för Barcelona när man mötte Roma i Champions League. ”Vi spelade perfekt” säger tvåmålsskytten Luis Suarez.

Precis som i 4-0-segern mot Real Madrid senast blev Luis Suarez återigen tvåmålsskytt. Barcelona fick en drömstart med två snabba mål efter en kvarten spelad. Det första genom Luis Suarez som la in bollen enkelt i öppet mål efter en passning i sidled av en framstörtande Dani Alves. Det andra genom Lionel Messi som chippade över Wojciech Szczesny till 2-0, som var hans första mål sedan comebacken i lördags mot Real Madrid efter skadefrånvaro.

'MSN' dominerade

När Suarez med höger yttersida smackade in sitt andra till 3-0 minuten innan halvtid var matchen definitivt död. Barcelona med Messi, Neymar och Suarez i spetsen hade lekstuga längst fram och laget dominerade från start till mål.

Full fart direkt i andra

I den andra halvleken körde hemmalaget på direkt från start och till slut kom också utdelningen tre gånger om mellan matchminut 56-76. Messi var återigen framme när han slog en enkel sidledspass djupt inne i straffområdet till Pique som kunde raka in bollen i öppet mål. Några minuter senare agerade Messi istället målskytt när han stötte in en retur till 5-0. Med kvarten kvar fälldes Neymar och tog hand om straffen själv, men missade. Istället slog en framrusande Adriano till på returen och ordnade sexan.

Roma brände straff

I slutskedet av matchen, med tio minuter kvar, hade Romas Edin Dzeko chansen att reducera på straff sedan han välts omkull, men ter Stegen stod i vägen. Dzeko fick dock revanschera sig när han satte 6-1 på matchen sista spark.

Tvåmålsskytten Suarez:

– Alla spelare som spelade gjorde det som man förväntade sig av dem. Vi spelade perfekt, mycket komplett, men det fanns mycket ytor i första halvlek. Leo (Messi), Neymar och jag är glada för laget. Messi är bäst i världen och jag är glad för hans skull, hans mål och det faktum att han kunde spela hela matchen, säger han till uefa.com