Luis Suarez fastställde slutresultatet. Foto: Bildbyrån

Barcelona tangerade klubbrekord

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona tangerade klubbrekordet på 28 matcher utan förlust via en 2-0-seger borta mot Levante.

Luis Enrique gjorde sin 100:e match som tränare och fick se sitt lag vinna utan att imponera. Barcelona fick hjälp av Levantes David Navarro som styrde Jordi Albas inlägg i eget mål i mitten av första halvlek. Luis Suárez fastställde slutresultatet på tilläggstid.

Segern var den tionde i följd och ger Barcelona ett försprång till Atlético Madrid på tre poäng, med en match färre spelad. Real Madrid, som vann med 2-1 borta mot Granada, är ytterligare en poäng bakom.

– Jag är mindre intresserad av statistik än av våra kollektiva målsättningar och dem kan vi inte uppnå förrän i slutet av säsongen, sade Luis Enrique.

Pep Guardiola ledde katalanerna till 28 matcher utan förlust 2010-11.

John Guidetti byttes in i Celta Vigos hemmamöte med Sevilla och var nära att bli matchhjälte. Men svenskens avslut räddades av målvakten Sergio Rico Gonzalez och matchen slutade 1-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.