Luis Suarez, till vänster, gör 1-0 för Barcelona. Foto: TT.

Barcelona till final i spanska cupen med nio man

Barcelona spelade 1-1 hemma mot Atletico Madrid och är klart för final i spanska cupen efter 3-2 totalt efter två matcher i tungviktsmötet. Därmed är katalanerna redo för sin fjärde raka cupfinal i Spanien. Där saknas Luis Suarez som blev utvisad målskytt på Camp Nou i kväll.

– Jag kan bara le åt det. Jag visste inte ens att jag nuddade honom och tycker inte ens att det var frispark.Jag sa ingenting till domaren men är ganska irriterad, sa Suarez efter sitt andra gula kort till spansk press.

Det blev spänning när Kevin Gameiro stötte in 1-1 för Atletico efter en öppnande passning från vänstersidan av Antoine Griezmann i den 83:e minuten, blott tre minuter efter att samma Gamiero missat en straff. Ett mål till av Atletico hade tagit matchen till förlängning.

Några minuter innan Atleticos straffmiss hade Leo Messi dragit en frispark stenhårt i ribban från 30 meter; bollen var en projektil med ständigt stigande bana.

Billigt andra gult kort på Suarez

När ordinarie tid var på väg att ta slut fick Barcelonas målskytt Luis Suarez sitt andra gula kort och visades ut. Ett mycket hårt dömt kort då uruguayanen lätt nuddade en motspelare i ansiktet i samband med en duell. I den 57:e fick Sergio Roberto sitt andra gula kort och Barcelona avslutade med nio man.

I Atletico fick Yannick Carrasco sitt andra gula kort i den 69:e minuten så det vara stora ytor på tilläggstiden när tre spelare saknades.

Barcelona kommer att möta segraren i mötet Alavaes och John Guidettis Celta Vigo, som spelar i morgon. Den matchen slutade 0-0 i första mötet.