Barcelona värvar trots förbud

Uppdaterad
Publicerad

FC Barcelona får inte registrera nya spelare – men värvar ändå. Sevillas katalanske högerback/högerytter Aleix Vidal är klar för det nyblivna Champions League-mästarlaget, enligt klubbarnas officiella sajter.

Barça får registrera nyförvärv först i januari nästa år eftersom klubben ålagts ett ettårigt transferförbud av det internationella fotbollsförbundet, Fifa, för att ha brutit mot reglerna för kontraktering av spelare under 18 år. Därför får 25-årige Vidal – som väntas skriva på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2020 – nöja sig med att träna under första hälften av nästa säsong.

Aleix Vidal, som nyligen togs ut till Spaniens landslag, har ett förflutet som pojkspelare i Barcelona. Där spelade han bland annat tillsammans med A-lagets nuvarande vänsterback Jordi Alba, men petades tidigt och fick precis som Alba söka lyckan i andra klubbar innan han nu kommer tillbaka som vuxen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.