Bayern gjorde en ”Tyskland”

Bayern München ledde med 5–0 efter dryga halvtimmen och vann sedan med 7–1 mot Roma. Precis som Tyskland gjorde mot Brasilien i VM-semifinalen i somras. – Det är som en kniv i hjärtat, både för spelarna och för staden. Vi hade laddat så för den här matchen..., säger Romas Daniele De Rossi.

Den med halvhyfsat fotbollsminne minns VM-semifinalen i somras där Tyskland pulveriserade Brasilien med 7–1.

Den gången ledde Tyskland med 5–0 efter 29 minuter.

Champions League 2014-2015

I kvällens Champions League-match borta mot Roma gjorde Tysklands främsta klubblag, Bayern München, något liknande. Efter 36 minuter var ställningen 5–0 (!) till tyskarna.

Matchen fortsatte påminna om den välkända VM-semifinalen. I den 80:e minuten gjorde Xherdan Shaqiri 7–1, som blev slutresultatet.

”Vi tar fullt ansvar”

– Det enda bra var våra fansen som höll igång trots allt. Förlusten var helt odiskutabel. Vi tar fullt ansvar, säger målvakten Morgan de Sanctis.

– Den första att erkänna att man gjort fel är jag. Jag fick taktiken helt fel. I andra halvlek visade vi lite stolthet och vi hade gjort fler mål om inte deras målvakt varit så bram säger Romas tränare Rudi Garcia.

Bayerns Pep Guardiola var dock inte helt nöjd. – Vi ger Roma för mycket chanser i början av andra, säger han.

Noterbart är att fyra av Bayern Münchens spelare startade i den där VM-semifinalmatchen: Manuel Neuer, Jerome Boateng, Phillipp Lahm, Thomas Müller.

Svenske Jonas Eriksson dömde matchen.

MÅLEXPLOSIONEN

8' 0–1 Arjen Robben

23' 0–2 Mario Götze

25' 0–3 Robert Lewandowski

30' 0–4, Arjen Robben

36' 0–5 Thomas Müller.

66' 1–5 Gervinho

78' 1–6 Franck Ribéry

80, 1–7 Xherdan Shaqiri.