Bayern-ikon sjuk i alzheimer

Uppdaterad
Publicerad

Bundesligas skyttekung genom alla tider, Gerd Müller, 69, lider av alzheimer, skriver Reuters.

– Han lider av alzheimer sedan i februari och har fått behandling med starkt stöd av sin familj, säger Bayern i ett uttalande. Müller fyller 70 den 3 november, ett firande som nu tonas ner på grund av sjukdomen.

”Der Bomber” blev Europamästare 1972 och världsmästare 1974 med Västtyskland och vann tre raka Europacuper med Bayern München 1974-76, föregångaren till Champions League.

Han fick ikonisk status i Bayern där han spelade 1964-79 och gjorde 533 mål, varav 365 i Bundesliga, vilket ännu är rekord. Med totalt 14 mål är Müller VM-historiens tredje främsta målskytt efter landsmannen Miroslav Klose och Ronaldo, Brasilien.

– Gerd Müller är en av fotbollens största. Utan hans mål hade inte Bayern München och Tyskland varit där de är i dag, säger Bayern-ordföranden Karl-Heinz Rummenigge.

Müller har de senaste åren arbetat som assisterande tränare i Bayern Münchens junior- och reservlag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.