Bayern München hjälper flyktingar

Uppdaterad
Publicerad

Runt 60 miljoner människor är på flykt i världen. Nu har Bayern München bestämt sig för att hjälpa till. Klubben vill bland annat stötta olika flyktingprojekt genom att skänka en miljon euro från en träningsmatch. 

På sin hemsida skriver klubben:

”Tyskland upplever just nu den största tillströmningen av flyktingar på många decennier. Det här är en speciell utmaning för staten och samhället, en utmaning för alla människor. FC Bayern München kommer att spela en aktiv roll i utmaningen och bidra med hjälp ekonomiskt, materiellt och praktiskt”.

Förutom att skänka pengar till flyktingprojekt, en miljon euro från en träningsmatch, planerar klubben att engagera sin ungdomssektion och skapa träningsläger för flyktingar. Där ska ungdomar få mat, fotbollsutrustning och lektioner i tyska.

“Bayern München ser det som sitt socio-politiska ansvar att hjälpa behövande barn, kvinnor och män”, säger klubbens ordföranden Karl-Heinz Rummenigge på hemsidan.

Där skriver klubben även att de vill markera sitt stöd för integrationen av flyktingar genom att låta ett tyskt barn och ett flyktingbarn gå in hand i hand med spelarna under klubbens nästa match mot FC Augsburg den 12 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.