Junior Malandas miss var extrem. Foto: Eurosport

Bayern tog premiärvinst – efter sanslös miss

Bayern München såg ut att vara på väg mot en enkel seger.

Men de släppte in Wolfsburg – som såg ut att kvittera.

Då stod Junior Malanda för tidernas kanske värsta miss någonsin.

Thomas Müller slutade tvåa i VM:s skytteliga i somras, med fem gjorda mål. När Bundesliga i dag inleddes visade han att målformen är intakt.

Han gjorde nämligen det första målet i ligan denna säsong, då han i den 37:e minuten styrde in ett inlägg från Arjen Robben för sitt Bayern München hemma mot Wolfsburg.

Bundesliga

Olic reducerade

Bayern München, som i den första halvleken var helt överlägset, såg sedan ut att gå mot en enkel seger då Arjen Robben tidigt i den andra halvleken gjorde 2–0.

Men Wolfsburg kom tillbaka i matchen. Ivica Olic reducerade i den 52:a minuten, och med drygt tio minuter kvar att spela räknade så gott som alla in kvitteringen.

Öppet mål

Junior Malanda sköt ett skott som Manuel Neuer styrde upp i ribban. Bollen letade sig sedan tillbaka till Malanda som hade helt öppet mål några decimeter framför mållinjen. Men han lyckades missa – och Bayern München kunde stå emot Wolfsburgs försök till en slutforcering.

– Jag känner mig ledsen över att vi inte fick någon belöning för vår ansträning, säger Wolfsburgs målvakt Max Grün, till tv-kanalen ARD.

”Gjorde det bra”

Bayern Münchens försvarare Holger Badstuber, som spelade sin första match på nästan två år, var desto gladare.

– Vi gjorde det bra i dag trots att vi inte spelat med det här laget förut. I den andra halvleken tröttnade vi en del men totalt sett var det en väldigt bra start, sade han till tyska medier.