Zlatan Ibrahimovic. Foto: TT Nyhetsbyrån

BBC:s expert: ”Tror Zlatan kommer till Man U”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan grinade som en varg när han fick frågan. Många spekulerar i att den svenske anfallsstjärnan är på väg till Manchester United och BBC:s fotbollschef Phil McNulty tror att det blir verklighet. ”Jag tror att han kommer”, säger han till SVT Sport.

Först var han ifrågasatt i England. Men efter den fantastiska bicycletan från halva plan och hans insatser för PSG så har pendeln svängt. Nu hoppas många britter att han provar på spel i Premier League. Och experterna tror att han behövs.

– De skulle älska Zlatan på Old Trafford. Fansen vill se spelare som Cantona som kan lysa upp arenan och han skulle skapa stor uppmärksamhet. Det har varit några tråkiga säsonger efter sir Alex Ferguson lämnade, säger Phil McNulty.

”Skulle vara ett statement”

BBC-experten tror också att en värvning av Zlatan är något som Man United faktiskt behöver göra.

– Det såg ut som han hade fått ett erbjudande på hans ansiktsuttryck, även om han inte sade det. Att värva Zlatan skulle vara ett statement som Man U behöver göra mot Man City, Arsenal och Chelsea. Det skulle visa att de är tillbaka i matchen. Zlatan är en av de största i fotbollsvärlden med Messi, Ronaldo, Suarez och gänget, säger han.

”Jag tror han kommer”

José Mourinho väntas presenteras inom kort som klubbens nye tränare och de båda jobbade tillsammans under flera framgångsrika år i Inter.

– Jag tror att han kommer, men det kommer att visa sig. Zlatan och Mourinho gick väldigt bra ihop i Inter och han behöver en tränare som han respekterar. En äldre, karismatisk spelare som Zlatan skulle fungera fint tillsammans med de unga talanger som de har, säger Phil McNulty.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.