David Beckham hyllade Zlatan Ibtahimovic på Fotbollsgalan 2016. Foto: BILDBYRÅN

Beckhams hyllning till Zlatan: Han är som mina barn

Uppdaterad
Publicerad

De är före detta lagkamrater och goda vänner. När Zlatan tackades av på Fotbollsgalan skickade en av världens största, David Beckham, en särskild hälsning. ”Han är fortfarande en av de största som någonsin har spelat fotboll”, säger engelsmannen.

I galan, som sänds på TV4, var Beckham med via ett videomeddelande. Han hade stora och personliga ord för svensken som han har spelat med i både Milan och PSG.

– Han är en av dem som alltid vill vinna, oavsett om det är på planen eller träning. Och om han inte vinner så är han som ett av mina barn. Han blev arg, han blev upprörd, han flippade ur. Inte för att mina barn flippar ur. Men det gör Zlatan. Så för mig är han en vinnare, sade Beckham.

Zlatan tog hem sin elfte guldboll under kvällen – här är alla pristagare!

”En ära”

Beckham kallade Zlatan för en av sina närmaste vänner, och tackade honom för att han nu spelar i Beckhams favoritlag Manchester United.

– Jag vill bara säga att det var en ära att spela med dig, att spela mot dig, att vinna med dig, att förlora mot dig på träningsplanen, även om det lyckligtvis inte hände så ofta.

Zlatan själv var uppenbart fångad av vännens hälsning och lyssnade uppmärksamt.

”Snyggast i världen”

– Jag har haft turen som har fått lära känna honom som person, sade han.

– När det kommer till David handlar allt om klass. Han är en sådan gentleman. Men han är också en vinnare. Han mjukar på lite nu, men han blir också arg när han inte vinner.

– Sedan är han väl snyggast i hela världen, skrattade svensken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.