Caroline Seger i PSG-tröjan. Foto: Bildbyrån

PSG-tränaren: ”Seger till Lyon”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger lämnar Paris Saint-Germain och går till ligakonkurrenten Lyon. Det menar PSG-tränaren Patrice Lairs. ”Jag försökte behålla henne”, säger han.

För två veckor sedan avslöjade SVT Sport att Caroline Seger var mycket nära att byta klubb i Frankrike. Enligt uppgifter hade landslagsstjärnan fått ett kontraktsförslag från Lyon, efter två säsonger i Paris Saint-Germain.

Källor till SVT uppger att ingenting ännu är påskrivet, men ska man tro PSG:s tränare Patrice Lairs så är Seger mer eller mindre klar för ligarivalen.

Damlandslaget i fotboll

Lyon jagar en trippel

– Jag försökte behålla Caroline Seger och Jessica Houara, men de hade redan gjort klart med Lyon, säger Lairs till franska Eurosport.

Om Seger går till Lyon så kommer hon till en klubb i medgång. Lyon är redan klara liga- och cupmästare i Frankrike, och om tio dagar väntar final i Champions League. Detta sedan man slagit ut just PSG med förkrossande 8-0 i semifinalen.

Schelins framtid osäker

Huruvida Seger får spela med landslagskollegan Lotta Schelin i PSG är inte klart i nuläget. Schelins kontrakt med klubben går ut till sommaren och hon har tidigare berättat för SVT om en allt större hemlängtan.

– Det ligger på is nu. De här tre veckorna har jag fokus på fotbollen här och sen tar jag ett beslut, sa Schelin efter ligaguldet för en vecka sedan, apropå sin framtid i Lyon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet