Foto: Bildbyrån

”Belloli måste avgå”

Uppdaterad
Publicerad

De sexistiska och homofobiska uttalandena från den italienske damfotbollens ordförande har väckt starka reaktioner. Stéphanie Öhrström är målvakt i nyblivna ligamästaren Verona och även hon upprörd över uttalandena.

– Såklart ett uttalande som inte får komma ut. Det är helt oacceptabelt att man i hans position uttrycker sig så respektlöst. Såklart vill vi ju inte vara representerade av någon som har de tankarna.

Vad tycker du om det italienska förbundet?

– Jag är tyvärr inte jätteförvånad att det kommer sådana här kommentarer. Inte första gången det kommer nedsättande uttalanden mot damfotbollen och kvinnor överlag.

– Det är trist att höra men jag är vädigt glad att höra att det har blivit en stor grej av det här och förhoppningsvis så kommer det att bli förändringar. Det här hör inte hemma någonstans.

Vilka konsekvenser hoppas du att det här ger?

– För det första så måste Belloli avgå, helt klart. Vi vill inte längre vara inom amatörligan, utan vill skapa ett eget förbund och ta steget mot proffsfotbollen.

– Jag hoppas att ur detta kaos kommer något positivt för damfotbollen och jag är glad att detta för en gångs skull inte har stannat inom Italien utan att det verkligen har blivit en stor grej. Det är för stort för att förbundet ska kunna komma helskinnade ur detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.