Berg femmålsskytt i grekiska ligan

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic må vara säsongens främste målskytt i Europa, men helgens skyttekung är tveklöst hans landslagskollega Marcus Berg.

Anfallaren svarade för fem fullträffar i kvällens 6-1-seger för Panathinaikos mot nästjumbon Panthrakikos. ”Berg var iskall i avslutningsögonblicken och gjorde mål på lite olika sätt – det lovar gott för landslaget”, säger SVT-experten Daniel Nannskog.

Berg lyckades dessutom med ett äkta hattrick i första halvlek i en sanslös uppvisning. Ledningsmålet till 1-0 kom i 23:e minuten, i 41:a utökade han till 2-0 på en snygg chipp över målvakten och satte sen 3-0-målet på nick precis före paus.

Men svensken, som var målskytt i träningslandskampen mot Tjeckien nyligen, fortsatte sin fina målform i andra halvlek och satte 4-1 på en ny lyftning (52:a) och dundrade till sist in 5-1 på ett långskott (61:a) innan han i 77:e minuten blev utbytt.

Han har totalt svarat för 15 mål i den grekiska ligan och är uppenbart på gång mot en fin EM-form som lär stärka hans chanser att få starta ihop med Zlatan på topp.

– Just nu ser hans chanser bättre ut än John Gudettis även om det är en bit kvar till EM-slutspelet. Men man får inte glömma att motståndet var inte det bästa, kanske inte det bästa försvarsspelet man har sett. Gudetti ställs mot mycket bättre motståndare varje vecka i världens bästa liga (spanska), säger SVT:s expert Daniel Nannskog som tror att Berg skulle kunna platsa i en bättre liga än den grekiska.

– Jag tror att han kan ta plats i den spanska ligan. Vi såg att (Henok) Goitom fått en plats i Getafe, då kan Berg också få plats i något annat lag. Eller England också som hade kunnat vara en utmaning, säger Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.