Succé för Berg i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Det blev succé för Marcus Berg i comebacken. Anfallaren blev inbytt för Panathinaikos i cupmatchen mot Panaitolikos, och med fem minuter kvar satte han 3-1 för Aten-laget.

– Det känns bra. Jag är på en hög nivå som jag vill vara på. Får man vara frisk och spela och laget går bra då är det lätt att prestera själv, säger Berg till SVT Sport när vi möter honom inför comeback-matchen.

Efter några tunga år i Hamburg och PSV Eindhoven blev Panathiankos vändningen för Marcus Berg. Det blev femton mål i ligan och ett hattrick när han avgjorde den grekiska cupfinalen. Men lika bra som han avslutade förra säsongen, lika illa började den här. Berg skadade nyckelbenet och fick stå vid sidan i två månader.

– Känslan var tomt och besvikelse. Jag var ledsen. Förra året kändes otroligt bra. Så bra har jag inte känt mig på flera år. Så pigg och fräsch har jag inte varit på länge. Så kom skadan.

Nu är du det stora anfallshoppet när Zlatan är osäker. Hur känns det?

– Klart man tänker på det. Nu har jag också varit skadad och är på väg tillbaka.  Konditionen finns där. Det gäller bara att få in känsla och timing sen får vi se vad som händer när landskamperna kommer, säger han.

Känner du dig given i truppen?

– Nej, men dom gångerna jag varit frisk har jag ändå varit med. Klart jag hoppas på att få vara med nu och höra till den en av dom som är högaktuell inför varje samling. Och sen att få spela förstås.

Vad tillför du i svensk startelva?

– Svårt att säga. I det systemet som vi spelar nu var jag ytter mot Danmark. Det passar inte riktigt mig, det blir mer defensivt jobb vilket inte är min styrka. Då får jag inte ut det varken jag eller tränaren vill offensivt. Jag trivs bäst på nummer nio positionen.

Och om Zlatan är skadad, då är du ersättaren?

– Nu får vi hoppas han är tillbaka. För Sveriges och alla spelares skull är det viktigt att han är tillbaka. Men ja, vi är på samma position, så det är bara att kämpa på, säger han med ett skratt. ​

Här kan du se ett klipp på Marcus Bergs mål i cupmatchen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.