Jo Inge Berget och Markus Rosenberg vände för Malmö. Foto: Bildbyrån

Berget och Rosenberg tog Malmö till cupfinal

Uppdaterad
Publicerad

Uddamålsunderläge i halvtid. Då visade Jo Inge Berget och Markus Rosenberg klass och vände matchen åt Malmö som vann med 3–2. ”Vi har trott på vårt spel”, säger Rosenberg om varför MFF är i final efter tredje vändningen i cupspelet.

Brasilianskt samarbete gav Kalmar ledningen när Ismael stack in bollen i straffområdet till Romario som petade in 1–0 till hemmalaget.

Och Kalmar, anförda av Rasmus Elm, visade i första halvlek att ledningen inte var orättvis.

– Vi har skapat lite på djupledsspel när de inte är beredda. Antonsson är betydligt snabbare än de två där bak, sade Elm i halvtid och SVT:s expert Daniel Nannskog njöt av Elms första halvlek:

– Det är så underbart att se den fotbollsspelaren. Absolut den bästa spelaren där ute – med råge. Han är på en annan nivå.

Men det blev en helt annan andra halvlek.

– Vi får en straff, vi får ett mål och så gör vi ett tredje. Det går vår väg, säger Berget.

Jo Inge Berget fälldes av Emin Nouri. Markus Rosenberg satte den efterföljande straffen och inte långt där efter var det dags för firma Berget och Rosenberg igen. Den sistnämnde vann bollen, hittade Berget, fick tillbaka bollen, fintade skott och placerade sen in ledningsmålet.

Och från att ha legat under med 0–1 så vände Malmö till 3–1 på sex och en halv minut. Jo Inge Berget snodde åt sig bollen och satte själv 3–1.

Kalmars reducering kom först på tilläggstid och hjälpte föga. Därmed är Malmö klart för cupfinal.

– Vi har hållit oss lugna. Vi har hamnat i underläge tre gånger och vänt. Det är starkt, säger Rosenberg om varför MFF är i cupfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.