Emma Berglund skadade sig i senaste ligamatchen. Foto: Scanpix

Berglunds korsband av – missar EM

Uppdaterad
Publicerad

Umeås landslagsback Emma Berglund missar sommarens hemma-EM. Precis som befarat visade det sig att korsbandet var av.

– Prioritet ett är att hitta ett mittbackspar, säger förbundskapten Pia Sundhage.

– Men det blir alltid tungt när beskedet kommer, säger hon till TT sedan det bekräftats att korsbandet i vänster knä var av.

Det var i den damallsvenska premiären borta mot Tyresö i tisdags kväll som olyckan var framme. I början av första halvlek vred Berglund till knäet. Hela säsongen är över, vilket bland annat innebär att hon missar hemma-EM.

Fotbolls-EM 2013

– Det är det tyngsta just nu, att missa ett EM på hemmaplan. Men förhoppningsvis får jag chansen att uppleva fler mästerskap. Det tråkigaste är att det hade varit i Sverige och man hade fått spela inför fullsatta svenska läktare.

Charlotte Rohlin, som just är tillbaka efter en korsbandsskada, är en möjlig ersättare i den svenska EM-startelvan. En fördel är att hon spelar tillsammans med Nilla Fischer i Linköping. Fischer och Berglund har varit förbundskapten Pia Sundhages förstaval i det centrala försvaret den senaste tiden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM 2013

Mer i ämnet