Besegrar Juventus – för första gången på 20 år

Torino skrev i dag ett litet stycke Serie A-historia. De besegrade Juventus med 2-1 i hemmaderbyt i Turin – den första segern mot ”den gamla damen” sedan april 1995.

Juventus leder Serie A överlägset och hade vunnit ligan vid en seger i dag. Det regerande mästarlaget, som i veckan lottades mot Real Madrid i semifinalen i Champions League, har 14 poäng ned till tabelltvåan Lazio – men segerfesten förstördes av inga mindre än lokalrivalerna Torino.

Inte vunnit på 20 år

Inför dagens match hade Torino inte vunnit ett enda derby mot Juventus på hela 17 omgångar, eller närmare bestämt sedan april 1995 enligt Infostrada.

Serie A 2014-15

I stället har det enligt The Guardian blivit 13 förluster och fyra oavgjorda derbyn, och den sviten såg inte ut att brytas till en början i dag.

Pirlo kunde förstört festen

Andrea Pirlo gav Juventus ledningen i den 35:e minuten, men Matteo Darmian kvitterade för Torino tio minuter senare, assisterad av Fabio Quagliarella.

I början av andra halvlek hade Pirlo sedan ett skott i stolpen, men i stället var firma Darmian/Quagliarella framme igen och den här gången spelade Darmian fram sin lagkamrat till 2-1 för Torino.

Resultatet stod sig sedan matchen ut, och när slutsignalen ljöd utspelades vilda glädjescener inne på Stadio Olimpico.