Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Upprört i Hong Kong efter Lionel Messis uteblivna inhopp. Foto: Skärmdump/Bildbyrån.

Beskedet efter Lionel Messis frånvaro – får tillbaka pengar

Uppdaterad
Publicerad

40 000 personer fyllde Hong Kong Stadium för att se Lionel Messi spela.

Problemet var att han aldrig gjorde det vilket ledde till en stor kritikstorm.

Nu rapporteras den besvikna publiken få tillbaka 50 procent av pengarna – om de inte vidtar rättsliga åtgärder mot arrangören.

Biljetterna till den upphaussade matchen mellan Lionel Messis Inter Miami och ett lokalt all star-lag den 4 februari såldes för runt 1 100 kronor styck.

Men Lionel Messi satt kvar på bänken hela matchen med hänvisning till skada, och stjärnans frånvaro väckte rejält med kritik och delar av publiken skrek efter återbetalning.

Besvikelsen sträckte sig även till Hongkongs regering som uttalade sig efter matchen.

– Vi i regeringen såväl som många fans, särskilt de som reste till Hongkong för matchen, är extremt besvikna, sade Kevin Yeung, sport, kultur- och turismminister i Hongkong i ett uttalande.

Nu kommer beskedet att personer som köpte biljetter via ”officiella kanaler” får tillbaka 50 procent av pengarna, skriver AFP. Men det kommer med en brasklapp. För att få tillbaka pengarna får personerna inte vidta några rättsliga åtgärder mot arrangören Tatler Asia.

KLIPP: Lionel Messi svarar efter publikilskan (5 februari)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lionel Messi svarar efter publikilskan – ”Jag skulle vilja spela varje match” Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.