Kerim Mrabtis korsband är av. Foto: Bildbyrån

Beskedet: Mrabtis korsband av

Uppdaterad
Publicerad

Kerim Mrabtis knäskada var lika allvarlig som befarat. Ena korsbandet är av och han spelar fotboll igen tidigast till hösten. ”Inställd på att vara tillbaka så fort det bara går”, säger Mrabti till förbundets hemsida.

Den unge djurgårdarens landslagsdebut slutade på värsta tänkbara sätt. Efter inhoppet direkt i andra halvlek, i 1–1-matchen mot Estland, tvingades han kliva av 25 minuter senare sedan han hamnat olyckligt med ena benet i en närkamp.

Mrabti var en av de spelare U21-landslagsbossen Håkan Ericson hade i tankarna inför OS i Rio de Janeiro i sommar.

Herrlandslaget i fotboll

– Det är jättetrist, men jag känner mig ändå mentalt stark och är inställd på att vara tillbaka så fort det bara går, säger Kerim Mrabti till förbundets hemsida.

Landslagsläkaren Anders Valentin tvingades tidigt konstatera att det handlar om en korsbandsskada.

– Ja, det är en allvarlig skada på knät, en skada på främre korsbandet, men vi vill komplettera med magnetkamerabilder för att få en bättre bild av omfattningen av skadan, säger Anders Valentin.

Han fortsätter:

– Korsbandet är ibland bara delvis skadat och korsbandsskador är dessutom ofta kombinerade med skador på andra strukturer i knäleden.

Mrabti kommer att stanna med landslaget i Abu Dhabi.

– Jag stannar hellre kvar. Det är en skön grupp och en härlig miljö att vara i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet