Beskedet om Elm: Slutar i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Rasmus Elm slutar helt i landslaget. Det beskedet kom under presskonferensen där förbundskapten Janne Andersson presenterade truppen till VM-kvalmatchen mot Vitryssland 25 mars. – Han har själv meddelat att han inte kommit dit han vill när det gäller den här sjukdomen, det får vi respektera, säger Andersson till SVT Sport.

Förbundskapten Janne Andersson inledde presskonferensen med att berätta om två spelare som inte kommer vara med i truppen.

Martin Olsson har skadat ledbandet och missar VM-kvalmatchen mot Vitryssland. Och Rasmus Elm kommer inte att återvända till det svenska landslaget.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag ska inte säga att han hade blivit uttagen, men han hade varit aktuell. Rasmus har meddelat mig att det är ingen idé för ”jag kommer inte tillbaka dit jag var tidigare”, säger Andersson.

Haft en löpande dialog

Inför varje laguttagning har det pratats om ifall Rasmus Elm ska göra comeback i den blågula tröjan.

– När Peter och jag tillträdde listade vi ett antal spelare som var intressanta. Vi har haft en löpande dialog med Rasmus och han har själv meddelat att han inte kommit dit där han vill när det gäller den här sjukdomen. Det får vi respektera och önska honom lycka till i framtiden, avslutar Andersson.

Spekulationerna får ett slut

SVT Sports expertkommentator Daniel Nannskog kan förstå Kalmarspelarens beslut.

– Det är väldigt tråkigt. Det är en fantastisk fot han har och en spelförståelse som är unik. Man hade hoppats att han skulle ta på sig landslagströjan igen. Men om han inte känner att han kan bli hundra procent är det kanske bättre att ta bort spekulationerna och att han kan lägga allt fokus på Kalmar FF i stället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet