• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Taket på Friends Arena kommer att vara öppet när Sverige möter Italien. Foto: Bildbyrån

Beslutet – taket öppet på Friends

Uppdaterad
Publicerad

Den nordiska uppväxten kan tala för Sverige.

Taket på Friends Arena kommer att vara öppet i kväll.

En diskussion som alltid dyker upp när det ska avgöras matcher på Friends Arena är Nationalarenans tak – om det ska vara öppet eller stängt. Eftersom kvällens väderförhållanden ser lagom ”novemberiga” ut beslutades det på ett möte under förmiddagen att taket ska vara öppet när Sverige och Italien möts i det första playoff-mötet.

– Det blir öppet, taket är i grunden alltid öppet. Det är bara under extrema förhållanden som det kan vara stängt, säger landslagschefen Lars Richt till SVT Sport.

VM-kval fotboll

Motstridigt från de italienska representanterna?

– Nej, det var ju bara ett konstaterande att det ska vara öppet. Det hade behövts vara riktigt kallt eller skyfall för att vi ska ha det stängt i kväll.

Sverige-Italien avgörs på Friends Arena, med matchstart klockan 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet