Foto: TT Nyhetsbyrån

Allardyce i blåsväder – synas av förbundet

Uppdaterad
Publicerad

Med en dold kamera spelas den engelske förbundskaptenen Sam Allardyce in när han ger råd om hur man kan komma runt det engelska fotbollsförbundets regler för spelarövergångar, avslöjar The Telegraph. ”Vi vill ha all fakta kring det som hänt”, säger det engelska fotbollsförbundet.

61-åringen har använt sin position som förbundskapten för England för att förhandla en affärsuppgörelse värd 4,4 miljoner kronor, skriver The Telegraph. Händelsen ska ha ägt rum innan ”Big Sams” första träningen som engelsk förbundskapten.

Utöver det hör man i den dolda kameran att han ger tips på hur man kan komma runt transferreglerna i England med tredjepartsägande.

– Du kan komma runt det (reglerna). Jag menar det finns uppenbarligen stora pengar här, säger han.

Den engelska förbundskaptenen smygfilmas i samtal med vad han tror är affärsmän. I själva verket är det reportrar från tidningen The Telegraph, som i en tio månaders granskning vill visa på korruptionen inom brittisk fotboll.

– Vi har bett The Daily Telegraph om att ge oss all information kring det som hänt, säger en talesperson för det engelska fotbollsförbundet i ett uttalande enligt Reuters.

Kritiserar förre förbundskaptenen

Allardyce kritiserar även den tidigare förbundskaptenen Roy Hodgson, och hans assisterande tränare Gary Neville. Han kallar Hodgson för ”obeslutsam” och att Neville hade ”dålig inverkan” på Hodgson och borde ha blivit tillsagd att ”sitta ner och hålla käften”.

Hodgson är inte heller bra på att tala inför folk, menar Allardyce.

– Han få alla att somna. Han har inte personligheten för det, säger han.

Allardyce kallar även det engelska fotbollsförbundet för giriga. ”De enda de bryr sig om är att tjäna pengar”, säger han.

Han kallar dessutom den engelske prinsen Harry för en ”stygg pojke”.

Sam Allardyce år som tränare:

1991-1992 Limerick

1992          Preston North End

1994-1996 Blackpool

1997-1999 Notts County

1999-2007 Bolton Wanderers

2007-2008 Newcastle United

2008-2010 Blackburn Rovers

2011-2015 West Ham United

2015-2016 Sunderland

2016-         England

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.