Foto: TT Nyhetsbyrån

Blackstenius tillbaka i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

För bara några dagar sedan blev Stina Blackstenius hela EM-slutspelets skyttedrottning. Nu är den 19-årige forwarden tillbaka i vardagen och laddar för match mot Göteborg.

Stina Blackstenius nickade Sveriges F19-landslag till EM-guld så sent som i måndags. Redan i kväll finns hon med Linköpings trupp inför matchen mot Göteborg på hemmaplan.

– Det blir kul att komma tillbaka så här efter en guldfest. Det kommer bli en liten omställning när det gäller att komma tillbaka till vardagen, men guldet kommer finnas med mig ett tag, säger Stina Blackstenius till SVT Sport.

Damallsvenskan 2015

19-åringen stod för makalös 20 mål sammanlagt under en och samma kvalsäsong. I damallsvenskan har det blivit tre mål på sju matcher och i kväll kan hon bygga på målprotokollet när Göteborg gästar.

Men det är ett Linköping som kommer från en 0–2-förlust senast mot Piteå, då laddade Blackstenius upp för finalen. Gästande Göteborg, som har fått tillbaka Rebecka Blomqvist efter EM-slutspelet, kommer med en poäng i bagaget då de spelade oavgjort mot Rosengård senast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet