Blåvitt chanslöst i returen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget mer Europa League-spel för IFK Göteborg. Karabach utklassade Blåvitt med 3-0 på hemmaplan och tog sig enkelt vidare till gruppspelet.

IFK Göteborg hade 1-0 med sig från första mötet med Karabach på Ullevi, men det hjälpte föga i Baku.

Som väntat tryckte hemmalaget på från start och i 19:e minuten kom första målet på en hörnvariant. Två Karabachspelare hoppade över bollen innan Rasad Farhad Sadiqov bredsidade in den bakom en stillastående John Alvbåge.

Europa League

Sju minuter senare kom 2-0. Efter ett mönsteranfall passade Dani Quintana osjälviskt fram till Muarem Muarem som placerade in bollen.

3-0 kom i 51:a efter slarv från Göteborg, och då var det ombytta roller. Muarem nådde Quintana som tråcklade in bollen mellan Alvbåge och två göteborgare.

3-0 blev också slutresultatet och Blåvitts Europaäventyr är över. Som salt i såren lämnade Mikael Boman och Sören Rieks planen knäskadade.

– De startar i ett bra tempo och vi hänger inte med. Bara att konstatera att det bästa laget vann, de har några spelare som är extremt duktiga, säger Jörgen Lennartsson till GP.

– Det fanns en tro i halvlek och vi försökte flytta fram spelet. Så länge det står 2-0 så var känslan att vi är med. Men vi kommer egentligen bara till deras straffområde sen tar det stopp. Sen är de livsfarliga i omställningarna och gör 3-0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet