Foto: TT Nyhetsbyrån

Blåvitt jagar serieledning mot HIF

Uppdaterad
Publicerad

Om IFK Göteborg slår Helsingborg på Gamla Ullevi går laget upp i serieledning. Både Mattias Bjärsmyr och Gustav Svensson har ”laddat upp” med att bli föräldrar i helgen men räknar med spel.

Även HIF, som fortfarande saknar Anton Wede och Mikael Dahlberg på grund av skador, har chansen att ta över serieledningen från Malmö FF i kväll, men då krävs seger med fyra måls marginal.

”Har tagit kliv”

– De är obesegrade, två vinster och två oavgjorda, och har tagit kliv sedan vi mötte dem i cupen. Pär Hansson är exempelvis tillbaka i mål. Dessutom i danske Frederik Hellstrup Jensen skaffat en riktigt bra mittback, säger Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson till IFK:s hemsida.

Allsvenskan 2015

– Vi vet om att vi mötte dem i cupen, det var ett tag sen, och där det inte var vår bästa match. Vi var ändå bra med i matchen fram tills de gör 2-0 – så där har vi lite positivt att ta med.

”Måste tro på det”

– Vi måste tro på det vi håller på med och vara kloka i våra beslutsfattanden. När spelar vi kortare och när spelar vi längre, och ha lite is i magen. Göteborg är hemmalag och de måste hitta på sakerna, säger Helsingborgs tränare Henke Larsson till HIF:s hemsida.

I kvällens andra allsvenska match tar IFK Norrköping emot Gefle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet