Vädret spökade i Sveriges VM-genrep. Foto: Bildbyrån CARL SANDIN

”Pang, boom, Lotta, Kosse, 2-1”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann VM-genrepet mot Nederländerna med 2-1. Och efteråt var Pia Sundhage sitt allra bästa jag när hon sammafattade matchen. – Första halvlek bra men det slank in ett mål. Sen ska vi göra en bättre andra och pang, boom, Lotta, Kosse, 2-1.

Sverige gjorde en ganska svag första halvlek. Man gick till halvtidsvila med 0-1 i baken efter att Manon Melis tryckt in en retur bakom Hedvig Lindahl.

– Det är ändå några fall framåt, det enda som gnager är att spelövertaget resulterar i för få målchanser men många hörnor, och de är lite si o så med hörnorna, sade Pia Sundhage till SVT Sport.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Bättre andra

Sverige var betyldigt piggare i den andra halvleken. Dels vände man och vann matchen, dessutom osade bägge målen klass. Kvitteringen sprang Lotta Schelin in, fint framspelad av Caroline Seger. 2-1-målet drog Kosovare Asllani in på volley från distans.

– (Caroline) Seger nickar ner den och jag känner bara att jag ska dra till den. Såg ut som om målvakten mest stod och gapa, sa Asllani till SVT Sport.

”Två vinthundar”

Efter matchen berömde Pia Sundhage just Asllani, men allra mest beröm hade hon för duon som ordnade kvitteringsmålet.

– Lotta och Sofia ser så skickliga ut, som samarbetande vinthundar som dessutom blivit tekniska, berättade hon för SVT Sport.

Matchen var den sista inför VM-premiären och även om inga poäng räknades hem var den långt från betydelselös.

– Segern betyder mycket idag, det är väldigt skönt att gå in mot VM med en vinst, sa Asllani till SVT och förbunskaptenen höll med.

– En vinst som var fantastisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Mer i ämnet